4
1
19
לפתור בעיית ביישנות ילדים בלי לראות פסיכולוג באמצעות קורס מיוחד להורים. קורס ראשון מסוגו הפועל בעיקרון המעטפ"ת – שתי שכבות: קודם ההורים מקבלים תמיכה מהפסיכולוג ומהקבוצה. ואז ההורים נותנים תמיכה ומעטפת לילדיהם.

- קודם ההורים מקבלים הדרכה מהפסיכולוג ומהקבוצה.
- ואז ההורים נותנים תמיכה ומעטפת לילדיהם.
9 מפגשים מעשיים שנותנים כלים לילד, ולחיים
בסידרה של 9 מפגשים מובנים (בזום או במרכז מעטפ"ת ברמת גן, תלוי בקורונה) כשבכל בכל מפגש יש הקנייה של שני כלים חברתיים-רגשיים שההורים יתנסו בהם מעשית. למידה בשיטת מודלינג (מי שלומד משהו צריך לעשות אותו בעצמו): לאחר סימולציה של המדריך עם אחד ההורים, שאר ההורים נדרשים להדגים את המיומנויות תוך שהם מדגימים בהתנהגותם הם. לאחר ההתנסות ההורים מתבקשים להקנות את המיומנויות האלה לילד.ליווי מקוון יום-יומי לתוצאות
לאחר כל שיעור ימסרו למשתתפים סרטון אחד וטקסט אחד שמסכמים, מרחיבים, מציעים רעיונות את התכנים של המפגש הקודם. ההורים יתבקשו לקרוא ולהתכונן למפגש הטלפוני ולעדכן על ההתקדמויות שלהם. ליווי מקוון קבוע – מקבלים מיילים קבועים עם שאלות ומטלות שהם צריכים לעשות.ההורים צריכים לעדכן גם את המדריכים וגם את הקבוצה ולשתף גם עם הקבוצה את ההתקדמות שהם עשו. גם את ההצלחות וגם את חוסר ההצלחות (שאלה אם זה מעמיס על ההורים). אפשר שזה יהיה פתוח בקבוצת הווטסאפ אבל כשמבנים את זה והופכים את זה לסוג של משהו שכותבים על זה ומשתפים בקבוצת הווטסאפ הופכים את זה לסוג של 'תחרות' שהם עושים משימות ומקבלים נקודות ובאמת יש להם את המעקב אחרי הפעילות שלהם.
המבנה (האחיד) של המפגשים
- פתיחה: המנחה מסכם את השיחות האישיות ומתרגם את זה לתכנים כלליים, מציג בקצרה את הנושא של היום.
- שיתוף ומשוב: לכל משתתף תהיה אפשרות לפחות פעמיים שלוש לדבר במפגשים. בהתחלה כל אחד משתף על משהו. (לשקול נושא אתי ולחשוב על מידת חשיפה של הורים על הילד שלהם). הורים משתפים על משהו שהמנחה אומר להם.
- טכניקה חדשה: לפי מודל CASEL:, מציגים נושא, מסבירים את הדבר
- סימולציה קבוצתית: משאירים רק מצלמה אחת ומדגימים, ואז עושים ניתוח ומשוב משותף עוברים על העקרונות, מה היו התנאים ללמידה, מה מאפשר את זה, איך מיישמים את זה אצלנו בבית, מה לומדים מזה.
- תירגול בזוגות: לפצל את הקבוצה לחמישה חדרים נפרדים, והם מדברים על השאלה איך הם מתכננים אולי ליישם את הדבר הזה עם הילד שלהם. זה מאפשר לעשות דיבור והחדרים האלו יהיו קבועים ותיווצר היכרות. רבע שעה בשלשות. לתת הנחיה ברורה לגבי הנקודות שכל אחד צריך להגיד בשיחה הזאת.
- הצבת יעדים ובניית תוכנית: המנחה חוזר למליאה ועושה סיכום, שיעורי בית, המחשות, הבהרות. כדי ליצר מליאה אחר כך צריך להיות מסונכרן עם הזמנים בכל אחת מהקבוצות וזה קשה. יהיה קשה אולי לייצר מליאה בסוף ועוד לא הוחלט טכנית איך זה יתבצע, ווטסאפ, זום, יוניקו... בכל אופן, עדיף להחליף את הזוגות כל מפגש.
Course Currilcum
-
- מודעות עצמית להתנהגות FREE 00:30:00
- שאלון כניסה ביישנות 00:00:10
-
- מודעות עצמית לרגשות ומחשבות FREE 00:20:00
- מפגש שלישי: מודעות חברתית 00:35:00
- מפגש חמישי: מיומנויות תקשורת 00:20:00
- Market Share and User Demographics 00:25:00
- Corporate Affairs FREE 00:30:00