מעטפ"ת תוכננה מהרגע הראשון לעבוד מרחוק, ולכן תפקדה מצויין בתקופת הקורונה והסגרים

כידוע, מעטפ"ת מבוססת על מחקר פעולה שהחל כבר ב-2014, ובדיעבד הכין אותה מצויין לעידן הקורונה, כי מהרגע הראשון הוא כלל שלוש דרישות יסוד
- התלמיד צריך לקבל את הטיפול מהמורה (או הורה) מבלי לפגוש פיזית אף פסיכולוג
- התוכנית צריכה להתאים ליישום בכל מקום בעולם בתוך שבוע
- הצלחת הטיפול חייבת להימדד כל הזמן באופן מרכזי
כתוצאה מכך לאורך כל המחקר והפיתוח של התוכנית כללה שימוש נרחב בתקשורת אלקטרונית, עוד מהתקופה שהדבר הרבה יותר 'היי-טקי' ממה שמערכת החינוך תוכל לאפשר. וכבר אז זה עבד. כשפרצה הקורונה ב-2020 מעטפ"ת בדיוק היתה בשלבי מעבר ממחקר פעולה אקדמי להשקה נרחבת בבתי ספר (שבוע לפני תחילת הסגר קיבלנו אישור משרד החינוך כתוכנית השתלבות והכלה) וכך התאפשר לה להיות מותאמת היטב לתקופה של ריחוק חברתי, למידה מרחוק, וסגרים שמתחילים ומסתיימים ללא התראה.
סדנאות, הדרכות וטיפול רגשי בזום
למעטפ"ת יש שלושה מרכיבים: סדנאות קבוצתיות לצוות, ליווי פרטני למורים, ועבודה של המורה מול התלמיד. כל אחד מהם יכול להיעשות פנים אל פנים או בזום ללא פגיעה בביצועים:
סדנאות לצוות המורים
מעטפ"ת מתחילה בסדרת סדנאות לצוות בית הספר (או לקבוצת הורים) בו הם מקבלים כלי לאיבחון וטיפול בעזרת פסיכולוג-מעטפת. הסדנאות האלו התקיימו בזום ועבדו מצויין. היתרון הגדול של סדנאות זום הוא שהן מוקלטות ושאפשר לצפות בהן שוב ושוב למי שרוצה ריענון.
מפגשי הנחיה עם פסיכולוג
מעטפת ממשיכה במפגשים פרטניים בין כל מורה/הורה לפסיכולוג מעטפת. בראשון בונים תוכנית איבחון לילד, בשני בונים תוכנית התערבות טיפולית (על בסיס האיבחון) והשלישי הוא מעקב במהלך הטיפול. כמו כן פסיכולוג מעטפת עוקב אחרי התקדמות התהליך וזמין להם להתייעצות לאורך הטיפול.
כל הפעולות האלו התבצעו היטב גם בטלפון ובזום ולא נמדדה ירידה או שינוי בתהליכים בהשוואה למפגשים פיזיים. למעשה העבודה מרחוק איפשרה גמישות רבה יותר בתיאום מפגשי ההנחיה והפכה את התהליך אפילו מהיר ויעיל יותר.
התהליך הטיפולי מול הילד
המפגשים הטיפוליים של הילד נעשים מול ההורה/מורה, ואלו כמובן מתקיימים בשוטף גם ככה. הקירבה הזו מורידה את הצורך בזום למינימום בהשוואה לכל סוג של טיפול אחר, ולכן באופן פרדוקסלי – דווקא מעטפ"ת נותנת הרבה יותר טיפול פרטני ופיזי מאשר רוב סוגי הטיפול האחרים.