אליעזר יריב הוא ככל הנראה בר הסמכא המוביל בישראל בנושאי משמעת בכיתה, מחבר או עורך של 6 ספרים ועשרות מאמרים בתחום כולל הטקסט-בוק הסטנדרטי בתחום (שקט בכיתה בבקשה, 1999) ומשלב באופן ייחודי לא רק את המחקר האקדמי המקיף אלא גם היכרות שטח בת יותר מ-40 שנה.
אליעזר נולד בקיבוץ דפנה ב-1949 ולמרות שבתקופתו נאסר על בני הקיבוץ לגשת לבגרות הוא הצליח להתקבל לחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה שם סיים תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה חינוכית. יריב החל את ההתמחות שלו במרכז לשעת חירום של פרופ' מולי להד שזה אך הוקם בקרית שמונה והפך עם השנים למרכז עולמי של ידע בתחום הטיפול באוכלוסיות אזרחיות במצבי טראומה.
בשנות ה-90 כיהן בכמה תפקידי ניהול של שירותים פסיכולוגיים בצפון, ובמקביל החל את פעילות המחקר וההדרכה שלו בתחום בעיות המשמעת בכיתה. באותה תקופה לא היה שום מחקר התערבות בנושא בישראל, וגם מעט מאד בעולם, ויריב הפך מהר מאד לאיש המפתח בנושא. ספרו הראשון, 'שיחת משמעת' (הוצאת רכס, 1996) הוביל לעבודת הדוקטורט שלו בניהול החינוך באוניברסיטת לסטר בנושא מורים כושלים שהיוותה את הבסיס למספר מאמרים זוכי פרסים.
באותה תקופה החל יריב בסדנאות מעשיות למורים בכל רחבי הארץ ובתוך כמה שנים הגיעו הטכניקות שלו כמעט לכל בית ספר בישראל. ספרו השלישי, 'יש לי עיניים בגב' שילב את הנסיון המעשי הנרחב שצבר יחד עם המחקר האקדמי שהחל להצטבר באותה תקופה. מחקר זה הביא אותו להצטרף ב-2005 לסגל מכללת גורדון לחינוך שם התקדם במהירות לדרגת מרצה, מרצה בכיר וב-2013 לדרגת פרופסור חבר.